.

Voorkom rimpels met een goede nachtrust

Blog

Voorkom rimpels met een goede nachtrust

Rimpels, je ontkomt er niet aan, maar je kunt het proces wel vertragen door je lifestyle goed onder de loep te nemen. Roken, slechte voeding en stress zorgen voor meer rimpels. Wat ook een belangrijke oorzaak is, is slechte nachtrust. Wanneer je te weinig slaapt en moe bent, krijg je wallen, bleke huid, gezwollen oogleden, en ja meer rimpels en lijntjes.

Dit gebeurt omdat je lichaam bij slaapgebrek meer cortisol aanmaakt. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd en het wordt geproduceerd in de bijnieren. Meer aanmaak van cortisol zorgt voor minder productie van hyaluronzuur. Dit lichaamseigen product zorgt voor hydratatie van de huid. Minder aanmaak ervan maakt de huid droger, zorgt voor rimpels en kan zelfs tot beschadigingen van de huid leiden.

Lighouding

Maar ook als je wel goed slaapt, krijg je rimpels, gewoon door je lighouding. En dan hebben we het over verticale rimpels. De meeste mensen slapen op hun zij of buik en drukken daarmee een deel van het gezicht in het kussen. Ook het decolleté blijft niet bespaart.
De enige remedie hiertegen is slapen op je rug. Wanneer je op je rug slaapt, belast je de huid in je gezicht niet. Je loopt wel meer risico op snurken. We schreven al eerder een blog over verschillende slaaphoudingen en het effect daarvan.

Investeer in een goed matras

Een goede slaapomgeving draagt bij aan een goede nachtrust. Daarvoor heb je een comfortabel bed nodig. Het is verstandig om te investeren in een goed matras dat bij jou past. Want niet iedereen is geschikt voor hetzelfde matras. Lees hier meer over het kiezen van een goed matras.

Een prettig hoofdkussen is ook raadzaam. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kwaliteiten en materialen. We geven je graag tips bij het kiezen van een goed kussen.

Slaapadvies op maat

Op zoek naar een specialist op het gebied van goed slapen? Pijnappel in Twello en Heerde is er helemaal in thuis. Je bent welkom in onze winkel voor een advies dat helemaal op jouw persoonlijke situatie is gespitst.