.

Welk hoofdkussen heb ik nodig?

Blog

Welk hoofdkussen heb ik nodig?

Niets is zo heerlijk om na een lange dag je hoofd neer te leggen op een kussen. Maar hoe bepaal je welk hoofdkussen bij jou past?

Er zijn veel verschillende soorten hoofdkussens te koop. Ze variëren in materiaal, vorm, hoogte en vulling. Sommige kussens zijn voorzien van een neksteun. Welk hoofdkussen jij nodig hebt, hangt af van je bouw, maar ook van je voorkeur. Omdat er een verscheidenheid aan mensen is, is er ook een diversiteit aan kussens ontstaan.

De geschiedenis van het hoofdkussen gaat ver terug. Er zijn kussens gemaakt van steen, porselein, hout en vele andere materialen, afhankelijk van geloof en cultuur. In het oude Griekenland en Rome gingen ze op een gegeven moment zachtere materialen gebruiken zoals stro en zelfs dons.

In de 16e eeuw begon het hoofdkussen pas bereikbaar te worden voor het ‘gewone’ volk. Voor die tijd hadden enkel rijke en invloedrijke mensen kussens.

Welk hoofdkussen kies ik?

Bij de keuze van een goed kussen komt het deels op persoonlijke voorkeur aan. Een hoofdkussen is, als ergonomische aanvulling van de matras, essentieel voor de juiste lighouding en ondersteuning. Je slaaphouding is hierbij van belang. Een rug- of buikslaper heeft bijvoorbeeld een platter kussen nodig dan een zijslaper. Lees in deze blog meer over slaaphoudingen.

Rechte rug door kussen

Een goed passend hoofdkussen zorgt ervoor dat tijdens je nachtrust de wervelkolom in de rug en nek recht blijft in plaats van oncomfortabel gespannen. Met een goed uitgekozen hoofdkussen voorkom je dat je 's ochtends met spierpijn of hoofdpijn wakker wordt.

Kom proefliggen

Pijnappel in Twello en Heerde kan je alles over hoofdkussens vertellen. Kom voelen welk hoofdkussen voor jou en je matras het meest geschikt is. We hebben een ruime collectie kussens waaruit gekozen kan worden.